logistik

Eskilstuna satsar på kompetensförsörjningen

Eskilstuna Logistik och Etablering arbetar med annonsering i b la SVD och annan nationell media för att stärka vår identitet som en stad att flytta till!

Fabriksföreningen fick nu möjligheten att synas i annonseringen denna gång. Tillsamman lyfter fram den tillväxt av arbetstillfällen vi har framför oss i Eskilstuna. I texten beskrivs vilka satsningar vi genomför genom uppbyggnad via snabb spår med fokus på Automationsteknik, Processoperatörer, Montering samt Fabriksföreningens och våra medlemmars satsning på Rinman Science College.

Eskilstuna-Epicentrum för Logistik och Etablering

Coop etablerar sig som topp 5 arbetsgivare i Eskilstuna i och med det nya hightech lagret i Kjula logistikpark som kommer uppta en yta på motsvarande 9 st fristadstorg och vara helautomatiskt. 
Lagret ska kunna förvara varor på upp till hela 36 meters höjd, vilket är högre än Friends arena i Stockholm! 

Byggrekord i logistikparken

Intresset för Eskilstuna Logistikpark är större än någonsin och flera spännande projekt drog igång under 2018, Två nya företag har också etablerat sig på flygplatsen.

Arver Lastbilar bygger ny anläggning i Eskilstuna

Under nästa år kommer Arver Lastbilar att påbörja bygget av en ny, toppmodern lastbilsanläggning i Eskilstuna Logistikpark. Flytten beräknas ske årsskiftet 2018/2019.

Läs mer

IT-jätten Amazon etablerar sig i Sverige, med datacenter i bland annat Eskilstuna Logistikpark

- Vi är självklart fantastiskt nöjda med det avtal som slutits med Amazon Web Services, det visar ytterligare en gång vilka möjligheter som Eskilstuna och Eskilstuna Logistikpark erbjuder för såväl industrin som logistikbolag och som bidrar med nya arbetstillfällen, säger David Hofmann, vd för Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Läs mer

DHL Supply Chain bygger nytt storlager i Eskilstuna

Den nya logistikanläggningen ska stå klart för full drift under andra halvan av 2016.
Eskilstunas position som Mälardalens logistikcentrum förstärks ytterligare. DHL Supply Chain kommer under de kommande åren att bygga ett nytt, nästan 60 000 kvadratmeter stort lager för kostnadseffektiva logistiklösningar i Eskilstuna Logistikpark.

Eskilstuna Kombiterminal ledande i regionen

Eskilstuna Kombiterminal är ledande i Stockholm/Mälardalen. Det visar en kartläggning av landets kombiterminaler som tidningen TransportNytt har gjort.
-Anledningen till att många kunder valt att använda vår terminal är att vi har en effektiv anläggning. Kunderna uppskattar vårt engagemang, en bra operatör i m4 och att vi är flexibla, och anpassar oss till kundernas behov, säger Tommy Spångberg, teknisk chef hos Eskilstuna Logistik i ett pressmeddelande.

Eskilstuna/Strängnäs i logistisk topplista

Eskilstuna/Strängnäs "Ett av landets bästa demografiska lägen". Så beskrivs Eskilstuna/Strängnäs i tidningen Intelligent Logistik och placerar sig på sjunde plats i rankingen över Sveriges bästa logistiklägen 2014.
I tio år har tidningen Intelligent Logistik, som bevakar logistikbranschen, rangordnat Sveriges bästa logistiklägen. På listan finns 25 olika lägen som bedömts efter olika kriterier, där närheten till konsumenter och marknad ses som de två tyngsta.

Kombiterminalen kan få utmärkelse

Den 29 maj delas Stora Logistik och Tranportpriset ut vid en eremoni på Svenska Mässan i Göteborg. Då kan Eskilstuna Kombiterminal vinna pris då de är en av tre kandidater i kategorin Årets Transportlösning.

Läs mer

Taggar :

Subscribe to RSS - logistik