Robotdalen

Tips! Robotdalen webinar

Eskilstuna Fabriksförening tipsar

Robotdalen webinar i 4 delar med start 1 Oktober Kl. 12,30

Taggar :

De tre nominerade till Robotdalen Innovation Award 2015 har nu tillkännagivits:

Och de tre nominerade är ...

Läs mer

Robotiserad automation utvecklas på RAC

På Robot Application Center (RAC) i Eskilstuna utvecklas högklassig robotiserad automation och nya spännande produkter för svensk tillverkningsindustri.

Läs mer

Robotdalen flyttar till Expectrum

Expectrum är en ny miljö för näringslivsutveckling och kompetensförsörjning inom teknikområdet i Västerås. Robotdalen är en av hyresgästerna och flyttar nu in i nya, fräscha lokaler.

Expectrum ligger lättillgängligt i Skrapan nära centralstationen i Västerås. Robotdalen intar i juni månad entréplanet med nya lokaler som inrymmer kontor, konferensrum, yta för start-ups, prototypverkstad samt en utställardel för nya robotlösningar. Expectrum blir en naturlig plats för möten och samverkan.

Bärtill är Mälarsjukhusets egen R2D2

Robotdalen, Tillväxtverket, Vinnova, RobCab och landstinget har tillsammans finansierat roboten Bärtill och är slutresultatet av ett flerårigt samarbete. Roboten ska bära och transportera sjukvårdsmaterial, prover, handla i kiosken eller hämta mediciner på aporteket åt patienter. Syftet är inte att ersätta personal utan avlastning så att personalen får mer tid över att vårda patienterna. Mälarsjukhuset blir första kund och nu hoppas man kunna sälja liknande robotar till andra sjukhus.

Läs mer i Eskilstuna Kurirens papperstidning 2013-11-07

Lyckad invigning av Robot Application Center

Den 19 mars invigdes Robot Application Center (RAC) i Eskilstuna. Eventet samlade ca 60 personer som ville se den nya mötesplatsen för forskning och utveckling av produkter och processer för robotbaserad automation. 

Läs mer på Robotdalen.se

Smidig transport tar mobil röntgen ut till patienten

Röntgen är en dyr och tidskrävande undersökning, men nu utvecklas en mobil röntgen som kan transporteras i en mindre skåpbil. Detta gör att patienter kan röntgas på plats på äldreboenden eller vårdcentraler istället för att behöva åka in till sjukhuset. 

Läs mer

Taggar :

Danderyds sjukhus och japanska Cyberdyne testar robodträkt för rehabilitering

Den 6 september skriver Danderyds sjukhus och det japanska företaget Cyberdyne Inc. på ett samarbetsavtal för kliniska tester inför produktlanseringen av robotdräkten HAL (Hybrid Assistive Limb) i Sverige. HAL är ett så kallat exoskelett, en robotdräkt för stöd vid rehabilitering. Cyberdyne är Robotdalens andra internationella företagsetablering och ingår i satsningen på Technology for Independent Life som ny bransch där Sverige tar täten.

Taggar :

Robotdalens Innovation Award

I det kompakta mörkret glimmar ljusslingan runt det svartklädda podiet svagt. Så slås strålkastarna på och musiken dunkar igång. In på catwalken rullar robotarna Giraff, Bestic och Zoom Uphill. Dessa tre robotar var tre av som visades upp på den välbesökta eventet Robotdalen Innovation Award som genomfördes på Lokomotivet i Eskilstuna.

24 robotbidrag från 12 länder deltog i tävlingen där vinnaren blev det svenska företaget Bioservo Technologies med handsken SEM-Glove.

Läs mer

Ny industrinära forskarskola i Mälardalen

Den nya forskarskolan Innofacture vid Mälardalens högskola ska samverka med ett tiotal av landets största tillverkningsföretag i Mälardalen för att utveckla konkurrenskraftiga produktionsprocesser. En viktig storsatsning för regionen som går helt i linje med Robotdalens arbete för att stärka svensk tillverkningsindustri. Naturliga synergier mellan projekt i Robotdalen och nya forskarskolan bäddar för ett fortsatt nära och givande samarbete mellan Robotdalen, Mälardalens högskola och regionens företag. 

Taggar :

Subscribe to RSS - Robotdalen