Volvo CE

Kraftigt ökad vinst för Volvo CE

Det går riktigt bra för Volvo CE visar rapporten för det första kvartalet. Europachefen Jörgen Svenningsson är nöjd med resultatet.

Utvecklingen för affärsområdet anläggningsmaskiner, där Volvo som bekant har stor verksamhet med drygt 2000 anställda i Eskilstuna, går nu starkt framåt efter några tuffa år.

Läs mer

Volvo CE flyttar huvudkontoret till Göteborg

Ska underlätta samarbete med övriga delar av koncernen.

Han gillar pulsen i tillverkningen!

Magnus Holm är sedan den 1 september fabrikschef på Volvo CE. Magnus kommer närmast från jobbet som chef för Volvos fabrik i Thailand.

Läs mer

Industriernas gyllene hår

Under slutet av 1800-talet grundades flera av stadens industriföretag som än i dag lever och frodas, såsom till exempel Assa, Calix och Preciform. Staden växte och blev en av Sveriges viktigaste industristäder. Detta berättar Eskilstuna Kuriren om i en artikel i artikelserien "Eskilstuna-Kuriren 125 år"

Läs mer

Stabil utveckling för Volvo CE

Eskilstuna Volvo CE förbättrade lönsamheten under det första kvartalet jämfört med den svaga avslutningen på förra året.
– Med tanke på förutsättningarna får vi vara relativt nöjda, säger Jörgen Svenningsson, ansvarig för Volvo CE:s produktion i Europa.

Taggar :

Volvo CE investerar sig in i framtiden

Oron i omvärlden bet inte på Volvo CE i Eskilstuna. Med stroa investeringar i produktionen är föetaget väl rustat när efterfrågan stiger. Fabrikens senaste tillskott är ett gigantiskt härdverk. Investeringen är värd drygt 100 miljoner kronor och projektet har pågått i två år.

För tillfället trimmas anläggningen in och till sommaren väntas verket vara en integrerad del av produktionen och därmed avlasta härdverksbrodern i rummet intill.

Hela artikeln finns att läsa i Eskilstuna Kuriren den 4 februari.

Taggar :

Subscribe to RSS - Volvo CE